Mien's Moestuin | Mien Maakt Moestuinieren Makkelijk

Online Moestuin Bieb

Hoe werkt het?

ACTIES!

Proeverijtjes

Planten, Stekken & Zaailingen

Zaden

Mijn account

Inspiratie

Blog

Moestuin Weetjes

Community

Meer info
Over ons

Moestuin Bieb

Contact

Betaalmogelijkheden

Verzenden of Afhalen

Garantie & Retourneren

Wat een poepie is er vandaag geruild. Maak kennis met de Chocolademunt. Munt is een meerjarige plant en is winterhard. De plant kan zowel goed in de volle zon als in halfschaduw. Munt is echt onmisbaar in een kruidentuin. Als het blad wat lelijk is geworden, kun je het terugknippen en dan loopt het weer met fris blad uit.

Maar voordat je het stekje in je tuin zet, moet je weten dat munt een echte woekerplant is. Dus wil je niet dat volgend jaar je tuin vol met munt staat – zoals bij mij – zet hem dan in een mooie pot op je terras of tafel. Of graaf hem met een ruimere pot in je tuin in.

Wat maakt chocolademunt zo bijzonder? Ten eerste natuurlijk dat hij ruikt naar de mintgeur die sommige mensen nog wel kennen van After Eight. Daarnaast heeft de plant prachtig purperpaars met groen blad.

Chocolademunt laat zich goed gebruiken in desserts, salades, zoete gerechten en ook kruidenthee. De smaak is wat sterker dan bijvoorbeeld de Marokkaanse munt.

Mijn favoriete gerecht met chocolademunt is deze aardbeien smoothie…

Recept voor 2 glazen

  • 1 Banaan
  • 250 gr Aardbeien
  • 200 ml Griekse yoghurt (mag ook andere zijn natuurlijk)
  • 2 takjes Chocolademunt

Was de aardbeien en haal de kroontjes eraf. Doe de aardbeien, yoghurt, banaan en alleen de blaadjes van de chocolademunt in een blender. Houd nog een paar blaadjes munt achter voor de decoratie. Mixen maar…en klaar! Giet de smoothie het in twee glazen en decoreer de smoothie met de achtergehouden blaadjes.

Eetsmakelijk!