Mien's Moestuin | Mien Maakt Moestuinieren Makkelijk

Online Moestuin Bieb

Hoe werkt het?

ACTIES!

Proeverijtjes

Planten, Stekken & Zaailingen

Zaden

Mijn account

Inspiratie

Blog

Moestuin Weetjes

Community

Meer info
Over ons

Moestuin Bieb

Contact

Betaalmogelijkheden

Verzenden of Afhalen

Garantie & Retourneren

De herfst begint voor weerkundigen op 1 september, voor ons begint het officieel op 21 september. Toch zien veel mensen alleen de lente en zomer als seizoenen waarin je kunt zaaien en oogsten. Maar juist rond deze tijd is er nog van alles te doen in jouw moestuin. Met een beetje mazzel duurt het namelijk nog twee tot drie maanden voordat het echt koud wordt.

Als je wilt kun je zelfs nu nog beginnen met je moestuin. Hieronder een overzichtje van wat je nog prima kunt zaaien in september:

Ook in de Moestuin Bieb vind je nu veel van deze zaailingen. Maar ook bijvoorbeeld snijbiet of rode bietjes, die je nu nog in je moestuin kunt zetten en binnen enkele weken al van kunt genieten.

En als je al een moestuin hebt, dan is het belangrijks dat je vooral door blijft oogsten. Misschien laat je zelfs wat doorschieten, zodat je zaadjes kunt winnen voor volgend jaar.

Dan ga ik je nu meenemen op een rondje door mijn moestuin.

De Mini-Bindsla begint nu eindelijk vastere kroppen te vormen. Terwijl we van de Pluk Slamix al vanaf begin juli iedere week goed hebben kunnen eten. Het groeit hard. En hier en daar zie ik zelfs al bloemen verschijnen. Het kan nu heel erg snel doorschieten. Dus misschien no een keer oogsten en dan ervoor zorgen dat ik voldoende zaad heb voor volgend jaar.

De gewassen van de bietjes en de wortelen groeien wel. Hoewel ze begin juli zijn gezaaid en snelgroeiers zijn, valt het toch tegen wat er onder de grond zit. Ik laat ze daarom maar wat langer staan. De komende periode wordt het mooi weer en hopelijk kunnen ze dan nog wat in formaat toenemen.

De sugar snaps, spinazie en reuzen radijsjes zijn in augustus gezaaid. En zoals je kunt zien had ik met de spinazie door het te natte weer slechts één succesvolle opkomst. Ik heb dus nog later wat spinazie bij gezaaid, toen het weer wat beter was. Met het mooie weer op komst, zullen deze gewassen hard groeien. De radijsjes laten al mooie rode knolletjes zien, maar die mogen nog wat meer volume krijgen.

Dit zijn de “reddingen” uit de Moestuin Bieb. De palmkool en Pompoen stond vanaf het begin in de bieb en verdiende een goede plek. Ondanks de vraat aan de palmkool, groeit hij goed en verwacht ik een mooie opbrengst in het najaar en vroege voorjaar. De pompoen is 2 meter gegroeid en al diverse vruchten van mogen plukken. En ondanks de meeldauw, doet hij het nog steeds goed en maakt hij zelf nieuw blad aan.

Tot slot de Mien’s Moestuin Kas! Bovenin staan de zaailingen en stekken voor aankomend weekend klaar. De paprika’s en pepers bloeien en groeien nog volop. Dat wordt dit jaar veel sambal maken.

Ik wens jullie – en ons zelf – allemaal een fijne nazomer toe. Met lekker weer en nog veel om te oogsten. En ik hoop je ook aankomend weekend te ontmoeten. In ieder geval….

Veel plezier met jouw moestuin in september!

Deelnemer aan WadCultureel | Mien's Moestuin | dé Online Moestuin Bieb

Kom en ruil!

Op 11 september van 10.30 tot 16.00 uur vind je  Mien’s Moestuin Bieb op WadCultureel.

We hebben o.a. diverse kruiden- en moestuinzaden, de speciale proeverijtjes, de mini-proeftuin, zaailingen, stekjes en planten van de snijbiet, palmkool, winterpostelein, andijvie, mini-bindsla, pineberry (ananasaardbei), chocolademunt, ananassalie en nog veel meer mee.

 

Kom dus 11 september gezellig langs en wees voorbereid door je ruil-moestuinplantjes en/of -zaadjes mee te nemen!