Mien's Moestuin | Mien Maakt Moestuinieren Makkelijk

Online Moestuin Bieb

Hoe werkt het?

ACTIES!

Proeverijtjes

Planten, Stekken & Zaailingen

Zaden

Mijn account

Inspiratie

Blog

Moestuin Weetjes

Community

Meer info
Over ons

Moestuin Bieb

Contact

Betaalmogelijkheden

Verzenden of Afhalen

Garantie & Retourneren

Mien's Moestuin Bieb

 

Dé bieb in Waddinxveen Triangel voor het ruilen, doneren en adopteren van kruiden-, fruit- en groente stekjes, plantjes en zaadjes.

 

Kom ruilenDoneer

Mien’s Moestuin Bieb

Mien’s Moestuin Bieb is dé plek waar jij jouw moestuin zaadjes, stekjes en plantjes kunt ruilen, doneren en adopteren. De bieb is gevuld met verschillende zaadjes, stekjes en plantjes voor in een kleine en makkelijke moestuin. Denk hierbij aan alles wat eetbaar geteeld kan worden, zoals groenten, kruiden en fruit. En dan vooral kleine gewassen die geschikt zijn voor buiten in jouw kleine moestuin(bak) of in de mini-moestuin in de vensterbank van jouw keuken.

Het aanbod is deels afkomstig van zaailingen uit Mien’s kas en van ruilingen en donaties van de bezoekers aan de bieb. En natuurlijk proberen we zoveel mogelijk het aanbod af te stemmen per seizoen.

Mien Ruysstraat 29, Waddinxveen

Vanaf 1 mei 2023 zijn we weer hele dagen geopend. Tot die tijd kun je uiteraard op afspraak al komen ruilen, doneren of adopteren. Kijk voor meer informatie daarover op onze contactpagina.

De moestuin bieb is niet gratis! Heb je nu even niks te ruilen, maar wel interesse in een plantje? Geen probleem. Je kunt dan eenvoudig het plantje voor slechts €1,00 adopteren.

Kom ook ruilen

Het aanbod in de moestuin bieb wisselt dagelijks en per seizoen natuurlijk. Maar er zijn altijd wel planten, die op zoek zijn naar hun forever-kitchen-garden.
 Wij raden je aan om lid te worden van onze onze Facebookgroep Mien’s Moestuin Bieb. Niet alleen delen wij daar regelmatig updates van nieuw binnengekomen zaadjes, stekjes en plantjes en kun je die reserveren. Of blijf je op de hoogte van de speciale ruilevenementen. Maar ook kan je zelf als deelnemer jouw moestuin zaadjes, stekjes en plantjes aanbieden en onderling ruilen.

Doneren

Mien’s Moestuin Bieb is een initiatief zonder winstoogmerk. Dat betekent dat we dit initiatief alleen kunnen onderhouden met behulp van giften en donaties. Daarnaast vragen wij enkel een kleine adoptievergoeding als u geen plantjes/stekjes te ruilen heeft. Met de opbrengst onderhouden en breiden wij de moestuin bieb uit met nieuwe plantjes.

Wij kunnen uw steun hard gebruiken!

Mien Maakt Moestuinieren Makkelijk

Het hele jaar door lekker, gevarieerd en gezond oogsten op de vierkante meter

Speciale Evenementen

1 t/m 31 Oktober

Weggeefdagen

Weggooien is zonde! Er is niks mis met deze weggevertjes die op zoek zijn voor hun forever-kitchen-garden. Daarom kun je van 1 oktober t/m 31 oktober (of zolang de voorraad strekt) deze weggevertjes in Mien’s Weggeefhoek vinden. Ze zijn voorzien van een sticker “neem mij gratis mee”.

Laatste Moestuin Nieuws

Op Mien’s Moestuin Blog lees je regelmatig tips, adviezen en zelfs recepten om jouw moestuin-avontuur tot een succes te maken.

Jouw Moestuin in September

Jouw Moestuin in September

De herfst begint voor weerkundigen op 1 september, voor ons begint het officieel op 21 september. Toch zien veel mensen alleen de lente en zomer als seizoenen waarin je kunt zaaien en oogsten. Maar juist rond deze tijd is er nog van alles te doen in jouw moestuin. Met...

Snijbiet, wie kent deze populaire biet niet?

Snijbiet, wie kent deze populaire biet niet?

Het is zo’n typische oude vergeten groente die je niet overal kunt vinden. Zonde, want het is een echte moestuin topper. Maar hij is terug van weggeweest en is een gezonde kleurrijke toevoeging in je tuin en je gerechten. In tegenstelling tot de naam doet vermoeden...

Tomatensaus van zelfgekweekte cherrytomaatjes

Tomatensaus van zelfgekweekte cherrytomaatjes

Wij zijn een weekje op vakantie geweest naar Ameland. En toen wij terug kwamen, kon ik mijn ogen niet geloven. Alle stekjes in Mien’s Moestuin Bieb zijn heel hard gegroeid. Het worden al echte planten. Zo hangen er bijvoorbeeld al enkele peultjes en sperziebonen aan...

Kom ook ruilen of doneer vandaag nog!

Ik kom ruilenDoneren