Mien's Moestuin | Mien Maakt Moestuinieren Makkelijk

Online Moestuin Bieb

Hoe werkt het?

ACTIES!

Proeverijtjes

Planten, Stekken & Zaailingen

Zaden

Mijn account

Inspiratie

Blog

Moestuin Weetjes

Community

Meer info
Over ons

Moestuin Bieb

Contact

Betaalmogelijkheden

Verzenden of Afhalen

Garantie & Retourneren

Over Mien's Moestuin

Hallo, ik ben…

 Nee, ik ben niet Mien, maar ik ben Ingrid van Lith en de initiatiefnemer van Mien’s Moestuin. Het begon dit jaar allemaal met peper zaadjes van de lombok en rawit, die ik ooit een paar jaar terug had bewaard. In februari zaaide ik alle zaadjes, met het idee dat er te weinig kiemkracht zou zijn. Tot mijn verbazing kwam elk zaadje uit. En omdat ik het zonde vind om weg te gooien, besloot ik deze in de voortuin neer te zetten. Voorbijgangers konden ze ruilen of tegen een kleine vergoeding adopteren. Voordat ik het wist stonden er meer verschillende soorten moestuin plantjes in de voortuin. Dat was het begin van de ruilbieb.

Mien’s Moestuin

Waarom Mien’s Moestuin (Bieb) als jij geen Mien heet? Dat is de vraag die mij vaak wordt gesteld. En het antwoord is heel simpel en logisch. De Moestuin Bieb is gevestigd op de Mien Ruysstraat in Waddinxveen. En Mien Ruys was de internationale grand lady op het gebied van tuinieren. Ze was in Nederland een van de eersten die zich als tuinarchitect serieus bezighield met kleinere stadstuinen.

Mien’s Missie

Wij wonen midden in een woonwijk met jonge gezinnen. En het verbaast mij hoe alle tuinen zo strak betegeld zijn en minimaal groen. Hoe makkelijk wij onze verse kruiden, groenten en fruit in de supermarkt kopen. Terwijl we allemaal de mogelijkheid hebben om het zelf te kweken. Niet alleen is het leuk en stressverminderend, het is ook nog makkelijk en veel gezonder.

Ik wil graag met Mien’s Moestuin zoveel mogelijk mensen inspireren dat je geen volkstuin nodig hebt om je eigen kruiden, groenten en fruit te kweken. Gewoon in je eigen achtertuin of op een balkon. Een vierkante meter moestuin waar je blij van wordt, omdat het werkt.

Non-profit

Mien’s Moestuin is initiatief dat is ontstaan vanuit mijn liefde voor moestuinieren. Bij Mien’s Moestuin kun je jouw moestuin zaadjes, zaailingen en planten ruilen, doneren of adopteren in de fysieke Moestuin Bieb in Waddinxveen of tijdens ruilevenementen. Woon je niet in de omgeving? Dan kun je ook jouw moestuin nu starten door de producten adopteren tegen een kleine vergoeding uit onze Online Bieb.

Mien's Moestuin Bieb

Dit is dé plek waar jij jouw moestuin zaadjes, stekjes en plantjes kunt ruilen, doneren en adopteren. De bieb is gevuld met verschillende zaadjes, stekjes en plantjes voor in een kleine en makkelijke moestuin. Hoewel ik de ruilbieb onderhoud en regelmatig voorzie van nieuw aanbod wat past bij het seizoen, zijn jullie diegenen die voor het succes zorgen.

Speciale evenementen

Wij organiseren en nemen deel aan speciale evenementen. Zo zijn er bijvoorbeeld aan het eind van een seizoen speciale weggeefdagen, waarbij jij gratis een moestuin plant uit de bieb kunt ophalen. Er is niks mis met de planten in de weggeefhoek. Alleen is de plant al ver in zijn ontwikkeling en dringend op zoek naar zijn forever-kitchen-garden. Zodat hij nog iemand gelukkig kan maken met zijn vruchten.

Online Bieb

Geen zaadjes, stekjes of plantjes te ruil en woon je niet in de omgeving. Dan kun je snel en makkelijk jouw moestuin starten door zaadjes, zaailingen, stekken en planten te adopteren uit onze Online Bieb. Alle zaden, zaailingen, stekken en planten gaan je helpen bij een snelle start. Het aanbod is deels afkomstig van onze eigen hobby kweek en voorraad. Maar ook van andere moestuinliefhebbers die ze te ruil hebben aangeboden in Mien’s Moestuin Bieb. Neem eens een kijkje in onze online bieb.

Doneer nu!

Wij zijn afhankelijk van giften en donaties. Met de opbrengst onderhouden en breiden wij de (online) moestuin bieb uit met nieuw aanbod wat past bij het seizoen.

Ik wil doneren!