Mien's Moestuin | Mien Maakt Moestuinieren Makkelijk

Online Moestuin Bieb

Hoe werkt het?

ACTIES!

Proeverijtjes

Planten, Stekken & Zaailingen

Zaden

Mijn account

Inspiratie

Blog

Moestuin Weetjes

Community

Meer info
Over ons

Moestuin Bieb

Contact

Betaalmogelijkheden

Verzenden of Afhalen

Garantie & Retourneren

Het is zo’n typische oude vergeten groente die je niet overal kunt vinden. Zonde, want het is een echte moestuin topper. Maar hij is terug van weggeweest en is een gezonde kleurrijke toevoeging in je tuin en je gerechten.

In tegenstelling tot de naam doet vermoeden heeft snijbiet geen knol, zoals een gewone rode biet. Het is een bladgroente dat je zowel rauw als in roerbakgerechten kunt gebruiken of gewoon kunt koken. Heerlijk in een salade, pasta of stamppot. Het heeft een hele lekkere aardse-nootachtige smaak waar je heel veel mee kunt combineren.

Weet je waarom ik zo blij word van snijbiet? De groente kiemt makkelijk, groeit snel, niet gevoelige voor ziektes en vraat en is niet zo veeleisend omdat het op alle grondsoorten geteeld kan worden. Succes gegarandeerd! De planten worden groot en je kunt het hele jaar door het blad oogsten. En hoewel velen deze plant als eenjarig beschouwen, is het eigenlijk een tweejarige plant. Je kunt snijbiet in de prachtigste kleuren kweken, zoals wit, geel en rood. Het wordt ook weleens regenboogbiet genoemd en ik vind het echt een feest in mijn tuin en op mijn bord.

Omdat veel mensen hier in Nederland niet zo bekent zijn met deze vergeten groente, help ik je op weg met deze heerlijke zomerse salade met rode snijbiet en avocado.

Wat heb je hiervoor nodig?

  • 1 grote of 2 kleine avocado’s in plakjes gesneden
  • Cherrytomaatjes, zo veel als je wilt, maar 8 gehalveerd is al voldoende
  • Komkommer, gewassen en ongeschild. Gehalveerd en in plakjes. Bepaal zelf de hoeveelheid die je wilt gebruiken.
  • Snijbiet, hele kleine blaadjes of gesneden grote bladeren
  • Broccoli roosjes, beetgaar gekookt

Het maken van de salade spreekt eigenlijk voor zich. Je voegt alles bij elkaar en maak het mooi op. Het enige wat je vooraf moet doen, is kleine roosjes van de broccoli 8 minuten beetgaar koken met een klein beetje zout. Zo behouden ze de textuur. Prik er met een vork in om te zien of ze gaar zijn. Giet af en laat ze afkoelen voordat je ze bij de andere ingrediënten doet.

Dat geeft je voldoende tijd om een heerlijk frisse dressing erbij te maken. Hiervoor heb je nodig:

  • 3 el olijfolie
  • 1 el azijn
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl agavesiroop of andere zoetstof.

Meng dit heel goed door elkaar en serveer apart. Indien het te weinig is, verdubbel dan gewoon de ingrediënten.

Dit is slechts één van de manieren om een salade met rode snijbiet te maken. Laat je creativiteit de vrije loop en maak jouw eigen unieke salade. Met snijbieten is het makkelijk te doen, zie het gewoon als een ander soort sla!

Heb je nog geen snijbiet in je moestuin? Kom dan gerust eens langs, want bij Mien’s Moestuin Bieb zijn nog enkele van deze veelzijdige en gezonde groentestekjes te vinden. Of bestel nu snijbietzaad of -plantje in de shop.