Mien's Moestuin | Mien Maakt Moestuinieren Makkelijk

Online Moestuin Bieb

Hoe werkt het?

ACTIES!

Proeverijtjes

Planten, Stekken & Zaailingen

Zaden

Mijn account

Inspiratie

Blog

Moestuin Weetjes

Community

Meer info
Over ons

Moestuin Bieb

Contact

Betaalmogelijkheden

Verzenden of Afhalen

Garantie & Retourneren

Palmkool is al een eeuwenoud bladgewas, wat op alle grondsoorten geteeld kan worden. Het is een typische wintergroente. En in de supermarkt kun je het soms ook vinden en dan heet het daar vaak ‘cavolo-nero’. Palmkool is een boerenkool-achtige koolsoort, maar neemt niet zoveel ruimte in als andere koolsoorten. Daarom ideaal in een kleine moestuin of moestuin vakkenbak. Het is een ijzersterke koolsoort en kan goed tegen de vorst. Wel moet je de kool beschermen voor slakken en rupsen. Maar vaak overleven ze zelfs vraatschade. Wist je dat palmkool super gezond is en heerlijk in soepen, stamppot of andere roerbakgerechten? Zelfs heerlijk in een smoothie. Van een volwassen plant kun je meerdere keren oogsten, totdat je in het voorjaar bloemen erin krijgt. Dan worden de bladeren minder lekker en kun je de plant eruit halen. Of je laat ‘m gewoon staan voor bijen en hommels. En als je ‘m zelfs lang genoeg laat staan kan hij nieuw zaad produceren en begin je gewoon weer opnieuw.

Wil je deze zomer nog genieten van je palmkool stekje?

Maak dan eens dit gerecht.  

Pasta met Cavolo Nero Roomsaus

Ingrediënten:
 • 170gr Volkoren spaghetti
 • 400gr Palmkool
 • 75 ml Crème fraîche
 • 2 Knoflooktenen
 • 75gr Geraspte kaas
 • 2 Uien
 • 1 Rode paprika
Bereidingswijze
 1. Breng water aan de kook voor de volkoren spaghetti. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna het water af en vang wat kookvocht op.
 2. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Was de palmkool en verwijder de nerven van de bladeren (zoals bij boerenkool). Kook de bladeren 5 minuten een laat ze vervolgens uitlekken in een vergiet.
 3. Verwarm intussen de crème fraîche in een pan op laag vuur. Pel de knoflook en pers erboven uit. Doe de palmkool en eventueel een scheutje pasta kookvocht erbij en pureer met een staafmixer tot een gladde, romige saus. Voeg de helft van de geraspte kaas toe en breng op smaak met zout en peper.
 4. Pel en snijd de uien in partjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukken. Verhit bakolie in een koekenpan en roerbak de uien en paprika lichtbruin.
 5. Schep de volkoren spaghetti door de palmkool-roomsaus en strooi de rest van de geraspte kaas erover. Schep de paprika en uien erop of serveer ernaast.

Tip: Ook lekker met pijnboompitjes en geroosterde tomaatjes.